Doe mee aan de Verspillingsvrije Week en gooi geen eten weg.
Wist je dat we vaak meer eten verspillen dan we denken? 1/3e van het wereldwijde voedsel wordt verspild. In Nederland is dat 1,6 MILJARD kilo voedsel. Gemiddeld zo’n 33 kilo per persoon per jaar. Voor alle Nederlanders samen zijn dat 23 miljoen maaltijden per week! Hartstikke zonde en helemaal niet duurzaam. Dat kan beter!
Hoe kun jij meedoen?
- Organiseer een kookavond (met restjes) voor jezelf, je familie, of samen met buren.
- Organiseer een kookworkshop/kookchallenge met restjes in de hoofdrol.
- Maak verspillingsvrije maaltijden met tools als het Eetmaatje, de Vriezersticker en Ja-Nee Koelkaststicker. Hier kan je de tools, tegen verzendkosten, bestellen.
- Doe de verspillingsquiz
- Download een receptenboek of receptentips voor verspillingsvrije recepten
Een ‘te gebruiken tot’-datum gaat over veiligheid en staat op producten zoals vlees, vis of voorgesneden groenten. Het betekent dat het tot en met de houdbaarheidsdatum veilig te gebruiken is. Is de datum verstreken? Dan kunnen er ziekteverwekkers in gaan groeien, die je niet ziet, ruikt of proeft. Voorkom weggooien door het op tijd op te eten of in te vriezen; dan kun je het vaak nog maanden bewaren.
#verspillingsvrijeweek #verspillingsvrij #samentegenvoedselverspilling #voedselverspilling